Nieuws

Bezoek aan gevelfabrikant in Duitsland

By 21 januari 2019 No Comments

Eind 2018 hebben we met architect Henk Middelkoop van Kokon en Professor Markus Kuhnhenne van RTWH Aachen Ebener Fassaden en Profiltechniek in Bad Marienberg bezocht. Dit is een van de weinige leveranciers die de ronde gevelhoeken uit een stuk kan produceren. Eebener is ondermeer leverancier van de gevels van het Porsche en Mercedes Benz museum, beide zeer indrukwekkende bouwwerken. Ons Pasiefhuis Premium zou hun eerste gebouw worden met BIPV (gekleurde geintegreerde PV panelen) en ze waren gecharmeerd van de renderings. Tijdens de discussie over kleur -we hadden een terra cotta Exasun paneel meegebracht- heeft Kokon nog een versie met lichter houten tussendelen gerenderd en een grijze versie zodat iedereen meteen konden zien wat het doet met het gebouw.

 

De Ebener gevel is gemaakt van 3mm dikke aluminium plaat en is daardoor superstrak. Geen golven of plooien en grote lengtes (tot 4500mm) zijn hierdoor mogelijk. De panelen worden opgehangen aan een frame en regenwater kan achter de panelen doorlopen. Dit scheelt in de vervuiling van de gevels waardoorhet gebouw langer mooi blijft.

  

Intregrate van de PV panelen wordt geborgd door de kleur en matheid van de aluminium panelen. Het PV paneel is leidend omdat dit kleurproces niet goed kan worden bepaald. Door het maken van proeven zal de best passende kleur en glans worden gekozen waardoor je op afstand niet kan zien dat er verschillende materialen op elkaar aansluiten.

 

Leave a Reply