Het designproces verloopt duidelijk anders dan normaal, allereerst vanwege de drie (!) vooraanstaande architectenbureaus die samen een joint effort doen voor de Stichting. Ten tweede omdat het gebouw toekomstbestendig wordt ontworpen en later in appartementen kan worden gesplitst. Ten slotte zal het gebouw voor de premium norm ook een enorme hoeveelheid energie moeten opwekken (120kWh per geprojecteerde m2 per jaar) die niet mag conflicteren met de passieve zonnewarmte die het gebouw moet ‘winnen’ om binnen de klassieke passieve normen (15kWh/m2/jr.) te blijven.
Nadat de architecten de locatie en de bezonning hebben bekeken, zijn ze aan de slag gegaan met de mogelijkheden op het perceel en de wensen van de opdrachtgever. Het combineren van een woning met een kantoor en informatiecentrum met ieder een eigen ingang waarbij de functies elkaar niet te veel beinvloeden, maar je tegelijkertijd wel binnendoor van de woning naar het kantoor kunt lopen.
De wens om het gebouw in de toekomst in appartementen te splitsen maakt het een ingewikkelde puzzel. Het doel is om deze transformatie zoveel mogelijk voor te bereiden, zodat er hooguit enkele wanden en voorzieningen (sanitair, elektriciteit) hoeven te worden aangepast. Tevens moet er een liftschacht worden voorzien zodat er in de toekomst een personenlift kan worden ingebouwd die van de parkeerkelder tot de tweede verdieping loopt. Dat alles combineren met de wens om dit flexibel te kunnen toepassen (kantoor uitbreiden, één of enkele appartementen te verhuren) is een behoorlijke uitdaging.