Nieuws

Eindelijk, de gevel wordt gemonteerd!

By 12 februari 2024 No Comments

Na een vertraging van ruim een jaar wordt de gevel nu eindelijk gemonteerd. Het is een enorme puzzel van aluminium cassettes, bochten, boven- en onderkappen. Ze houden rekening met 10 weken montagetijd. De eerste drie weken is er alleen aan de achterconstructie van de bovenste drie gevelbanden gewerkt. Alles wordt nauwkeurig met lasers op maat geplaatst waarna de gepoedercoatte cassettes worden ingehaakt.

De montageploeg is hier bezig met de plafonds bij de overhangende vloer van de voorgevel. Hierin zijn Insaver spots gepland die we direct hebben aangesloten om het effect in de avond te kunnen zien.

De verlichting geeft al een mooi voorproefje op het resultaat, maar er is nog een boel werk. Op het terrein staan behoorlijk wat pallets met gevelpanelen. De planning is 10 weken voor de montage, het is ook een gigantisch oppervlak, ruim 400m2 aluminium panelen en dan moeten we zelf nog de ruim 200m2 houten vlakken tussen de aluminium gevelbanden invullen.

Inmiddels na bijna 3 maanden monteren zijn bijna alle aluminium gevelpanelen gemonteerd. De steiger is er al deels af en kan helemaal weg als de Resysta ‘houten’ delen op de eerste verdieping gemonteerd zijn. Het frame van de schuifpoort is ook al geplaatst, daar komen Resysta planken op en de sluitpost zal ook met aluminium worden bekleed.