Nieuws

Kozijnen zijn geplaatst

By 27 maart 2022 No Comments

Eindelijk was het zo ver, M.Sora Nederland heeft de kozijnen geplaatst en de ruwbouw is nu glasdicht. We zijn erg tevreden ver het resultaat, de structural glazing die voor ons gebouw werd ontwikkeld. Bij de vaste ramen vallen de houten kozijnprofielen binnen de dagkanten en achter de gevel waardoor de inbouwwaarde verbeterd en we meer lichttoetreding hebben. De andere uitschieters zijn het ronde raam in drie-laags glas en de zwart ge-emailleerde glazen entree.

Hier wordt het peperdure kwartronde raam geplaatst, vanwege de overstek kon de kraan er niet recht boven en een zuignap gaat natuurlijk niet.. Het is goed verlopen, de ramen rusten op de passiefhuis gecertificeerde GVK hoekprofielen van Soudal. Soudaframe heet dit product en is een goede oplossing om een draagprofiel toe te passen zonder een thermische brug te creëren.

Het plaatsen van het zware glas van de achtergevel, het zogenaamde structural glazing, met een kraan over het dak heen. De onderdorpels zijn van gerecyclede perflessen, ook een goed dragend materiaal met een gunstige lambda waarde.

De grote pui van de entree is een echt paradepaartje. De beide deuren zijn volledig van glas aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde is het geëmailleerd en heeft een diep zwarte kleur. We hebben twee voordeuren, één voor de woning en één als centrale entree. Het grote paneel in het midden op de verdieping is blind en geplaatst tegen een geïsoleerd paneel.

Vanuit de woonkamer is dit het uitzicht, geen kozijnen alleen een balcony door. Dit is een draai/kiep deur met een zeer lage onderdorpel van 12mm en alleen een klink aan de binnenzijde. De deur valt in een loopslot en heeft een haakje om hem aan de buitenzijde dicht te trekken. Om te openen kun je hem gewoon licht duwen. De binnenzijde van de kozijnen zijn hout en de deuren en draaidelen hebben een aluminium buitenprofiel.

Net ingezaaid gazon en zicht op de enorme bak glas op het zuiden die er in de winter voor gaat zorgen dat we heel veel kilowatts binnen halen.