Nieuws

Witte PV Panelen

By 2 april 2024 No Comments

We hebben al eerder geschreven over de gekleurde PV panelen en de combinatie met de aluminium gevel. Inmiddels zijn we toch verder gekomen, de vertraging werkt in het voordeel van de kleur van de gevel. Deze is heel lichtgrijs en komt in werkelijkheid over als wit.

Aan de zuidgevel moeten 51 panelen komen, 14 stuks van 160x100cm verticaal per balkon/dakrand en 9 stuks op de grond rond het terras.

De achterzijde lijkt nog lang niet af, maar tussen de rond hoeken komen alleen maar PV panelen. De balkons worden aan de binnenzijde wel met aluminium panelen bekleed. Aan de witte PV panelen wordt nog steeds gewerkt omdat ze nog iets te blauw tonen ten opzichte van de gevelpanelen. Hieronder zie je de twee laatste samples.

Links is de oude en rechts de nieuwste, deze lijkt behoorlijk goed, maar wijkt toch nog te veel af van de gevel. De komende maanden verwachten we een definitief paneel dat in productie genomen kan worden. Inmiddels is het helemaal niet meer interessant om meer energie op te wekken dan je op jaarbasis verbruikt, laat staan als je 10x zoveel opwekt! Toen we dit project in 2019 hebben uitgewerkt voorspelde we al netcongestie en hebben we voor batterijopslag geopteerd om het energienet te ontlasten. Het is jammer dat de energiemarkt zich voor de particulier zo onfortuinlijk ontwikkeld en dat de eerste kamer de afschaffing van de salderingsregeling heeft tegengehouden. Zonnepanelen waren nog nooit zo goedkoop en de saldering werkt netcongestie in de hand. Wij gaan echter door met de IQ-gevel omdat het Passiefhuis Instituut naar onze mening helemaal gelijk heeft. Zij stimuleren met de premium eis dat nieuwbouw zoveel mogelijk PV moet integreren in het ontwerp en (belangrijk!) zo veel mogelijk zelf moet gebruiken.