Passiefhuis met bijgebouw in Gemert

Passiefhuis met bijgebouw in Gemert

Plaats:Gemert
Omvang:1500 m3 waarvan 1231 m3 passief
Korte Beschrijving:

Bij het akkoord gaan van de gemeente om te mogen bouwen aan de bosrand van Gemert wisten we al snel dat het niet moest gaan om een traditionele woning. Op deze plek in de natuur moest een huis gebouwd worden waar je geen aardgas ging gebruiken en waar je zelf je energie ging opwekken. Toen we ons verder in de materie verdiepten kwamen we het concept Passief Huis tegen.

Met beperkt energieverbruik een comfortabele woning te realiseren sprak ons erg aan. In de zomer een koele woning en in de winter verwarming door middel van aardwarmte. Door passief te bouwen werd dit bereikbaar.

Nu alles gerealiseerd is zijn we blij met de keuze die we destijds maakten. Mede door het gebruik van zonnepanelen zijn we zelfvoorzienend en hebben en houden we een aangename constante temperatuur in alle seizoenen met beperkt energieverbruik. Een comfortabele manier van wonen die voor iedereen aan te raden is.

Bijzondere Aspecten:

Bij het bouwen is o.a. gebruik gemaakt van:

– aardwarmte (Stork Zehnder ComfoBox)

– Internorm ramen met zonwering en deuren

– buitenschil Unidek elementen

– houtskeletbouw

Opdrachtgever:Fam. Van Der Pol
Architect:Leenders Architecten, Veghel
Adviseur Passiefbouwen:Perfect bouwbegeleiding
Controle:Bouwbewust Marc Weyhenke
Bouwer:Ponje
Nummer Certificaat:certificaat17.WN.0001
Datum Certificaat Ontworpen:28/07/2016
Datum Certificaat Gebouwd:10/02/2017

© Stichting PassiefBouwen 2006-2018

Log in with your credentials

Forgot your details?