Passiefhuis Restauratie De Nijverheid Kapelle

Passiefhuis Restauratie De Nijverheid Kapelle

Plaats:Kapelle
Omvang:Woning 998 m3, kantoor 912 m3
Korte Beschrijving:

In Kapelle (NL, Zeeland) werd het in 1871 gebouwde Rijksmonument “Meekrapstoof De Nijverheid” gerestaureerd en duurzaam gerenoveerd tot woon- en werkruimte.

Bijzondere Aspecten:

Tot verval gedoemd gebouw ondergaat dankzij medewerking van Monumentenzorg en subsidie van de Provincie Zeeland naast renovatie van de bestaande constructie een functionele metamorfose van donker en tochtig agrarisch/industrieel erfgoed tot inspirerende, lichte, comfortabele woon- werkruimte. Energiebesparing van 70% wordt gerealiseerd dank zij Passief bouwen.

Opdrachtgever:Mevrouw S. Nijssen, Kapelle
Architect:Martijn Jansen, Architecten Alliantie, Goes
Adviseur Passiefbouwen:Robert de Bourgraaf, Dubourgraaf, Goes
Controle:Chiel Boonstra, Trecodome, Roosendaal
Bouwer:Bouwbedrijf van de Linde, Goes
Nummer Certificaat:15.WR.0001
Datum Certificaat Ontworpen:12/06/2015
Datum Certificaat Gebouwd:12/06/2015
Deelnemers

© Stichting PassiefBouwen 2006-2018

De Stichting PassiefBouwen is vandaag te vinden op Beurs Eigen Huis.

Log in with your credentials

Forgot your details?